“Ensenyar a pensar i a utilitzar eines adequades per aprendre a copsar mentalment els coneixements és la clau de l’educació”.

“Ensenyar a pensar i a utilitzar eines adequades per aprendre a copsar mentalment els coneixements és la clau de l’educació”, però no sempre el sistema educatiu ho té en compte.

Per “aprendre” entenem l’adquisició de nous coneixements. Aprendre és adquirir el coneixement d’alguna cosa, però aquest coneixement, de vegades, pot no consolidarse de manera profunda.

Per “copsar i / o aprehendre” entenem la captura definitiva dels coneixements amb l’intel·lecte. Copsar mentalment els coneixements és aprehendre correctament. És a dir, quan aprehenem, consolidem definitivament l’aprenentatge, de tal manera que els coneixements s’assimilen de manera profunda i estable.

Aquesta diferenciació és enormement important en l’àmbit educatiu, ja que de vegades els alumnes són capaços d’aprendre una sèrie de coneixements, però no és del tot segur que els consolidin en profunditat.

Per poder, precisament, “copsar mentalment els coneixements i aconseguir una bona aprehensió d’aquests” és pel que els alumnes haurien d’aprendre a l’escola a utilitzar eines i estratègies d’estudi adequades, tant per als aprenentatges generals com per als aprenentatges específics. 

Serveis

TRACTAMENT DE LA VEU

INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA

TÈCNIQUES D’ESTUDI

NÚRIA MAYOLA FERRAN
Logopeda – Col. Nº 08-0930
Pedagoga – Col. Nº 26435

Clínica Corachan.
Unitat de Neurodesenvolupament.

C/ Castellnou, 31-33
08017 Barcelona
Tel. +34 93 2545800

CONSULTA VIA AUGUSTA
Via Augusta, 9. 3er. 1ª.
08006 Barcelona
+34 629761276