Per què és important recórrer a la logopèdia en edats primerenques?

És important recórrer a la intervenció logopèdica en edats primerenques:

  • Quan el nen presenta un retard de la parla i/o el llenguatge per tal de poder-li oferir una bona estimulació.
  • Quan el nen presenta inadequats hàbits, motivats per diverses causes, per tal que l’infant no fixi aquests inadequats hàbits ja que com més es triga a començar la intervenció logopèdica, més es pot allargar el tractament en qüestió.

És molt comú pensar que l’infant és encara massa “petit” per començar a anar al logopeda per tractar aspectes tan importants com ara: el retard de la parla i del llenguatge, les dificultats en l’articulació i dicció dels sons, el retard en l’aprenentatge de la lecto escriptura i també d’altres aspectes que fan referència a temes relacionats amb hàbits orofacials, com ara la respiració oral, la deglució atípica, un inadequat posicionament lingual, etc. i que necessiten, quan abans millor, d’una teràpia miofuncional.

Pensar que el nen és massa “petit” és una idea inculcada, fins i tot, des de la mateixa escola i dels centres mèdics, però és una idea equivocada, ja que la majoria de tractaments logopèdics requereixen d’una puntual intervenció.

Tots els professionals d’aquest àmbit sabem per coneixement, però sobretot per experiència pròpia , que “els nens com més petits són millor i més ràpid aprenen”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *